Masterkjøring i finalen. Vårløpet på Varna 30.011.2011

Det er ikke lang vei fra himmel til helvete, ihvertfall ikke når det gjelder gokart.
Fra en gedigen nedtur i Gøteborg forrige helg ble det en formidabel og etterlengtet opptur på Varna.

Vi reiste nedover til Varna fredag formiddag og var klar til å starte trening og testing kl 14.30. Dette var en perfekt oppladning og vi hadde en god følelse da vi fikk til et godt oppsett og satte noen fete rundetider allerede i starten på treninga helt ned på 37.11
Været var stabilt med strålende sol og varmt, så fant du først et passende grunnoppsett var det bare å fortsette på dette da det var lovt samme fine været på løpsdagen også.

Løpsdagen:
Strålende sol og utsikter til varme og klisterføre utover dagen.
Allerede på treningen før tidkjøringen så vi at alt stemte perfekt og her lå det til rette for gode plasseringer om alt klaffet. Mads fikk 2. beste til på treningen selv om det ikke betydde så mye så så vi at vi var med.

Tidkjøringen:
Taktikken var lagt i forkant og Mads fulgte den til punkt og prikke og satte en utrolig tid i 6. runde på 37.13 !! Over 2 tideler foran nr. 2
En utrolig start og langt over forventningen da tidkjøringene til Mads ikke alltid har vært like vellykket.
Et flott utgangspunkt og 1. startspor i første innledende heat.😎

1. innledende heat:
Hadde 1. starspor, men var ikke helt heldig da starten gikk da motoren var litt sur etter masterkjøringa. Kom likevel fint ut som nummer 2 og lå der helt til mål.
Vi hadde avtalt på forhånd at om han mistet 1. plassen i starten skulle han holde hodet kaldt og heller ligge bak og kontrollere istedet for å prøve på en overilt borbikjøring som kunne resultert i utkjøring. Fornuftig kjørt.🙂

2. innledende heat:
Hadde 2. startspor og kom greit ut i starten selv om det ble mye knuffing i første sving. Kom seg greit igjennom heatet og klarte å beholde 2. plassen med god margin.🙂

FINALEN:
I finalen fikk Mads 2. startspor og det er nok det beste utgangspunktet han noen gang har hatt i et løp i Yamaha. Nå var målet en pallplass.
Starten gikk greit og han slet seg videre gjennom første sving og klarte å etablere seg på 2. plass igjen. Fredrik Ågedal var suveren i starten og ledet.
Ulvene kom hesende bak Mads med klørne ute anført av Chris Mikael Hansen, her skulle ingen selge seg lett nei....🤔
Etter noen runder klarte Mads å kjøre seg nærmere inn på Ågedal og de to fikk en liten luke ned til ulvene da det ble mye kjemping og knuffing  om 3.-4.-5.plassen.
Pallplassen var nå innen rekkevidde om Mads kjørte jevne runder som før og UTEN feil.
Utover i løpet klarte Mads å kjøre seg helt opp i ryggen på Ågedal og nå var han med å kjempet om seieren i løpet ! I 11. runde var han klar til å prøve forbikjøring ned mot svingen i dumpa, men syntes nok ikke han var sikker nok og ventet til neste runde. I 12. runde kjørte han fantastisk i sjikanekjøringa og lå på støtfangeren til Ågedal ned mot dumpa, la seg ut på sida og kom seg ut foran etter svingen. En perfekt forbikjøring og nå var det bare å gi jernet, kjøre jevnt og feilfritt og legge alle kluter til for å holde 1. plassen de siste 7-8 rundene inn til mål.
Det klarte han og seig fra meter for meter og fikk på de siste rundene opparbeidet noen meter og trygget seieren inn med 0,7 sek !
HELT UTROLIG 😀 det ble 1. plass !!!

En stor ære for seieren skal Trond Østvold i Energy Teamet ha som hjalp til med gode råd om rammeoppsett etc. og han sammen med Roy Espen Olsen ga Mads en gjennomgang av de svingene han kjørte feil som kunne justeres for å få bedre flyt i kjøringa. Dette var helt klart utslagsgivende for resultatet.
Dette burde andre leverandører ta lærdom av.

Resultat fra andre førere i "Innlandsteamet "

CADETTI

Lasse Sætre:
Lasse hadde beste tid på tidkjøringa og fikk 1. startspor i første innledende heat.
I finalen startet han i andre startspor, kjørte fantastisk godt og var snart oppe i ledelsen. Denne holdt han helt inn kom på 1. plass !! Utrolig godt kjørt. 😀
Lasse kjører Energy.

Andre Kullstad Haglund:
Andre kjørte en veldig god tidkjøring og fikk 5. beste tid.🙂
Hadde 11. startspor i finalen, men måtte dessverre bryte etter 4 runder.

Petter Bjørnstad:
Petter var ikke helt heldig i tidkjøringen og fikk et vanskelig utgangspunkt da han fikk 12 . beste tid.
Startet som nummer 15 i finalen og kjørte seg opp til en 14. plass.

MINI

Theodor Olsen:
Theodor kjørte en veldig god tidkjøring og fikk 4. beste tid.
I finalen hadde han 3. startspor, kjørte utrolig godt og fornuftig og beholdt 3. plassen inn til mål.  😀 Theodor har etablert seg i toppen og blir å regne med fremover.

Henrik Østgård:
Henrik var ikke heldig i tidkjøringen og fikk 10. beste tid og hadde en jobb å gjøre i heatkjøringa.
I finalen startet han i 9 startspor, kjørte veldig bra og kom inn på en sterk 5. plass !🙂

Aleksander Vestli:
Aleksander fikk 6. bestetid på tidkjøringa og hadde et godt utgangspunkt før heatkjøringa. Var uheldig i heatkjøringa og falt ned til en 15. plass. I finalen  startet han i 15. startspor og kjørte seg mesterlig opp til en fin 6. plass.🙂

Bård Heksum:
Bård hadde 9. beste tid etter tidkjøringen.
I finalen hadde han startspor 6 og havnet på en fin 8. plass. 🙂

Thea Olsen:
Thea er første års minifører, men fikk vist seg fram som en habil pilot som blir å regne med fremover.
Hun fikk 14. beste tid i tidkjøringa.
Heatkjøringa gikk bedre, kjørte seg oppover på listene og i finalen startet hun i 11. startspor og kom inn som nr. 13. Dette lover bra. 🙂

Vilde Danielsborg:
Vilde var uheldig i tidkjøringa og kom på 16. beste tid. Kjørte seg opp i heatkjøringa, var på vei oppover i feltet og hadde 14. statspor i finalen.
Dessverre måtte Vilde bryte i finalen etter 7 runder.
Vilde kommer garantert sterkere tilbake.😉
Vilde kjører Energy.

YAMAHA

Andreas Kulstad Hagelund:
Andreas stilte i favorittsjiktet da han forrige helg var på Hønefoss og gjorde rent bord - 1. plass.
Trøbla litt i starten med motor som ikke ville starte på treningskjøringa, men fikk et flott utgangspunkt med 5. beste tid på tidkjøringa.
I finalen hadde han 5. startspor som han beholdt til mål. 🙂

Eskil Dahlen:
Eskil stilte også i favorittsjiktet etter den fantasiske kjøringa i Gøteborg forrige helg der han tok en sterk 4. plass.
Han hadde et fint utgangspunkt etter tidkjøringa på 6. beste tid.
I andre heatet ble han dessverre utkjørt og hadde en tung jobb å gjøre med 16. startspor i finalen.
Eskil er bestandig å regne med, kjørte seg oppover og var en periode oppe på 3. plass blant ulvene. Det var tøff kjøring i feltet og han kom til slutt inn på en fin 8. plass.🙂

Simen Aaserud:
Simen har ennå ikke fått kartramma si og kjører fortsatt med lånt kart som han ikke helt er fortrolig med.
I tidkjøringa kjørte han inn til 12. beste tid.
I heatkjøringa ble det mye knuffing som resulterte i at han hadde 13. startspor i finalen. På tross av problemene kjørte han seg opp til en fin 9. plass.
Simen kommer sterkere tilbake i ny Kosmicramme.😉

Lars Løkken Huusa:
Dette var ikke Lars sin dag med bla. skjæring av motor !
Fikk kun en runde i tidkjøringa som resulterte i 16. startspor i første innledende.
I finalen hadde han 12 startspor som han beholdt inn til mål. Lars kommer tilbake med ny frisk motor på neste løp. 😉

PRODUCTION

Joakim G. Hansen:
Joakim hadde ikke marginene på sin side i tidkjøringen og fikk 8. beste tid.
Kjørte veldig bra i innledende runder og fikk tredje beste startspor i finalen.
I finalen kjørte Joakim veldig fornuftig og godt og beholdt 3. plassen helt inn !
Gratulere med pallplass og vinner av gavekort på kr. 1000,- i tillegg til pokal.😀

En stor dag for "Innlandsteamet" med mye glitter og ære !!!