Circuit of the Americas, Austin Texas

Den første løpshelgen foregikk i Austin Texas 07-08.03.2020 og var første løpet for mitt nye amerikanske team Marco Polo Motorsport og sammen med co-driver Nicolai Elgenayan. Løpet gikk på Cota banen Circuit of the Americas, et gedigent anlegg der Formel 1 løpene i USA går av stabelen.

GT4 SprintX løpet som vi kjører,  går over en time og kjøres med to sjåfører der vi kjører inn i pit og bytter etter ca. 30 min kjøring. Dette pit stoppet halveis er veldig avgjørende og må fungere optimalt da vi sloss om hundredeler på banen, men kan miste mange sekunder på pit stoppet om dette ikke gjøres presist. Bilen må være inne i pitstoppet i min. 80 sek. og det er avgjørende for utfallet av løpet at teamet ikke bruker mer unødvendig tid her før bilen sendes ut på banen igjen. Her må teamet være drillet og presise og hver mann må vite eksakt hva han skal gjøre når bilen kommer inn. På testkjøringen og den offisielle treningen før kvalifiseringen slet vi veldig med oppsettet på bilen da vi i år skal kjøre på uvante Pirelli dekk.

 

Pit stop ødela vinnersjansene i første løp. 

På kvalifiseringen som avgjør startposisjon på løpene gjorde Nicolai det veldig bra i Q1 og kvalifiserte til P1 til løpet lørdag med tiden 2.17.227 på kald og sleip bane. Jeg kjørte Q2 og fikk P6 i mitt heat til løpet søndag med tiden 2.15.652.

Nicolai startet som første sjåfør på løpet lørdag, kjørt veldig bra i starten, men måtte slippe forbi seg to biler på slutten av stintet og kom inn i pit etter halvkjørt løp som nummer tre.

Pit stoppet ble en katastrofe for teamet og dette førte til at jeg ble sluppet ut på banen 15 sek. senere enn de pålagte 80 sek. og løpet var i realiteten kjørt mht. vinnersjanser da vi falt ned til fjortende plass etter byttet av totalt 27 biler. Jeg fikk tatt noen plasser og kjørte i mål som nr. 6 i løpet og nr. 2 i klassen Silver Cup som vi konkurrerte i. 

 Søndagens løp 

Jeg kjørte første stintet i søndagens løp og startet i sjette startspor. Fikk en god start og avansert til fjerdeposisjon i første runde, men på starten av andre runde var det et konkurrent som kjørte inn i meg på siden bak så bilen snurret. Jeg kom meg videre uten store skader på bilen, men havnet langt bak i feltet etter smellen. Tapte noen plasser til mot slutten av stintet og kjørte inn til bytte på ca.trettende plass. Dette pitstoppet satt derimot perfekt og Nikolai avanserte oppover i feltet så han kom i mål som nummer sju totalt og nummer tre i klassen. 

California og Long Beach neste ( om det ikke blir Coronautsatt)

På løpet i Austin kjørte vi en KTM X-Bow 2019 modell. Det neste løpet går i California 17-19. april og er et gateløp på Long Beach og til da skal 2020 modellen forhåpentlig være klar. Den ble ikke klar til dette løpet da den må gjennom en BOP test før den er løpsklar og vi håper på bedre fart da denne har kraftigere motor og mindre luftmotstand.

  • Det er en stor opplevelse å være her å kjøre for det amerikanske teamet og jeg er blitt veldig godt mottatt og storkoser meg i USA. Jeg bor hos han som eier teamet i Los Angeles hvor det er alle fasiliteter med treningsrom, simulatorkjøring, verksted og ellers alt som hører med for å få forberedt seg og utført en god jobb for teamet.